Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4055

Doru Petruți: "După prezentarea ultimului sondaj, a fost reziliat cu noi un contract de zeci de mii de euro"

2 apr. 13:05   Societate
3421 0

Doru Petruți, director General IMAS Chișinău, companie care realizează studii și cercetări sociologice, menționează că, înainte de fiecare prezentare, este supus, atît el, cît și compania, la presiuni, care recent s-au soldat și cu rezilierea unui contract, notează Noi.md.

"Nu e o noutate, înainte de fiecare sondaj, presiunea asupra mea și asupra companiei au fost considerabile. De fiecare dată repertoriul s-a schimbat, iar mesajul meu e în continuare același: eu și compania nu ne schimbăm meseria, sîntem de peste 20 de ani în Republica Moldova și eu tare vreau să cred că vom supraviețui și acestor vremuri {...}. Sperăm să trecem și vremurile astea, chiar dacă, probabil, sînt mai complicate și mai presante pentru noi", a menționat Doru Petruți în cadrul emisiunii Puterea a patra.

El a explicat că tocmai din considerentele acestei presiuni sondajul din data de 21 martie a fost prezentat de la București, România.

"Eram pregătit și pentru etapa asta cu vremurile astea să prezentăm studiile sociologice, neaflîndu-ne în Republica Moldova. Este o etapă, pentru care nea-m pregătit și nu cred că e o întîmplare. De altfel, înaintea noastră o altă companie sociologică a prezentat tot un sondaj socio-politic tot cu comanditar din România și l-a prezentat tot de la București. Am ajuns și noi în aceeași situație să avem un comanditar nou, cu care sperăm să mergem pe parcursul întregului an, dacă nu se va interveni și dacă o să se oprească presiunile, la care sîntem supuși. Nu de ieri, de azi, deja sînt trei ani, trei ani și ceva".

Potrivit lui Doru Petruți, aceste presiuni s-au materializat recent prin pierderea unui partener, care pur și simplu a reziliat un contract.


"La nici 3 ore după prezentarea sondajului nostru, unul dintre partenerii pe care îi avem ne-a sunat și a reziliat un contract de cîteva zeci de mii de euro, contract aflat în derulare de aproape de o lună, contract, care mergea foarte bine".

Petruți a menționat că aceste presiuni sînt generate de anumiți factori politici, fără a menționa nume concrete.

"Ni s-a explicat cine din factorii politici a intervenit, cine a executat sarcina și aici lucrurile mi se par destul de grave. După părerea mea, unul din rolurile societății civile ar fi să ne apere de abuzurile puterii, și nu invers".

Amintim că în data de 21 martie, IMAS a prezentat un sondaj, în care respondenții, ca de obicei, și-au exprimat opiniile vizavi de mai multe aspecte: sociale, economice și politice.

Reprezentanții Guvernului, Parlamentului sau ai Președinției nu au comentat, deocamdată, declarațiile lui Doru Petruți.

0
3
1
0
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?