Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Înscrierea copiilor în clasa I va începe în curînd

14 apr. 2015,, 18:00   Societate
4351 0

Înscrierea copiilor în clasa I va începe în curînd
Foto : tv7.md

Ministerul Educației anunță că înscrierea copiilor în clasa a I va începe la 21 aprilie. Astfel, instituțiile din țară vor organiza în perioada 14-30 aprilie o zi a ușilor deschise pentru familiile care intenționează să își înscrie copiii în clasa I.

Conform Metodologiei aprobate de Ministerul Educației, procesul de înscriere a elevilor se va desfășura în două etape succesive. Prima etapă, pentru înscriere din districtul școlar aferent instituției de învățămînt, va avea loc în perioada 21 aprilie – 21 mai. A doua etapă de înscriere, pe locurile rămase libere, va avea loc în perioada 24 iunie – 17 august.

Codul educației prevede că școlarizarea copiilor devine obligatorie după împlinirea vîrstei de 7 ani, în clasa I fiind înscriși, în mod obligatoriu, fără probe de concurs, toți copiii din districtul școlar corespunzător. Doar copiii înscriși în clasele cu profil de arte și sport vor susține probe de aptitudini.

Pe locurile rămase libere după prima etapă se vor putea înscrie, la solicitarea părinților, copiii care provin din alte districte școlare, inclusiv din alte localități. În cazul în care numărul cererilor de înscriere depuse de părinți cu domiciliul în afara districtului școlar este mai mare decît numărul de locuri libere rămase, vor avea prioritate copiii cu cerințe educaționale speciale: copiii care sînt în îngrijire parentală substitutivă; copiii orfani; copiii la care cel puțin unul dintre frați/surori mai mari își fac studiile în instituția respectivă; copiii la care părinții/buneii sînt angajați ai instituției de învățămînt.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?