X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Rusia are cuțitul la os. Lavrov vrea restabilirea relațiilor cu UE

9 apr. 2015,, 17:55   Externe
5449 2

Foto: mir24.tv

Rusia este gata să depună eforturi pentru restabilirea relațiilor Uniunea Europeană, a declarat joi ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, la finalul consultărilor avute la Moscova cu omologul său belgian, Didier Reynders, informează TASS.

„Nu noi am inițiat înghețarea relațiilor, vom fi deschiși reluării lor imediat ce importanța acestui lucru va fi conștientizată de partenerii noștri europeni”, a spus șeful diplomației ruse.

Potrivit lui Lavrov, după inițierea sancțiunilor „Bruxellesul a întrerupt toate contactele care permiteau menținerea unui dialog regulat și bazat pe încredere”.

Totodată, Lavrov a învinuit Bruxellesul că ar fi renunțat la desfășurarea mai lultor summituri, subliniind că „deja de mai mulți ani, mult înainte de Ucraina, Bruxellesul ignoră întrunirile Consiliului permanent de parteneriat, care presupune o analiză a întregului complex de relații dintre Rusia și UE”.

În acest context, Lavrov a anunțat că, în timpul vizitei pe care a avut-o în ianuarie la Moscova, vicepreședintele Comisiei Europene, Maros Sefcovic, a formulat ideea restabilirii, cel puțin, a dialogului energetic dintre Rusia și UE. ”Noi ne-am exprimat acordul. Însă lucrurile nu au mers mai departe de această declarație. Așteptăm pași concreți”, a conchis șeful diplomației ruse.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?