Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

TPI confirmă pedeapsa cu închisoare pe viață împotriva generalului Zdravko Tolimir, mâna dreaptă a lui Mladic

9 apr. 2015,, 03:00   Externe
5186 1

Foto: lenta.ru

Tribunalul Penal Internațional pentru fosta Iugoslavie (TPI) a confirmat miercuri în apel pedeapsa cu închisoare pe viață împotriva generalului sârb bosniac Zdravko Tolimir, mâna dreaptă a lui Ratko Mladic în timpul masacrului de la Srebrenica și găsit vinovat de genocid, relatează AFP.

'Curtea de Apel confirmă condamnarea lui Tolimir la închisoare pe viață', a declarat președintele completului de judecată, Theodor Meron, în cadrul unei audieri publice la Haga, unde se află sediul TPI.

În calitate de șef al serviciilor de informații și de securitate în cadrul forțelor militare ale sârbilor bosniaci (VRS), Zdravko Tolimir, 66 de ani, a fost considerat mâna dreaptă a liderului militar al sârbilor bosniaci Ratko Mladic.

El a fost condamnat pentru rolul său în masacrul de la Srebrenica din iulie 1995, cu puțin timp înainte de sfârșitul războiului din Bosnia (1992-1995): circa 8.000 de bărbați și băieți musulmani au fost uciși de VRS în acest enclavă din estul Bosniei.

'Curtea de Apel este de părere că tribunalul de primă instanță nu a comis o eroare considerând că învinuitul a avut intenția unui genocid', a spus judecătorul Meron.

Zdravko Tolimir a fost condamnat la 12 decembrie 2012 la închisoare pe viață pentru genocid, precum și pentru crime împotriva umanității și crime de război, inclusiv exterminare și persecuție.

Tribunalul Penal Internațional a pus sub învinuire în total 20 de persoane pentru masacrul de la Srebrenica, între care și generalul Mladic, 73 de ani, și liderul politic al sârbilor bosniaci Radovan Karadzic, 69 de ani, în prezent judecați la Haga.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?