X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Deputatul Chiril Lucinschi despre reținerea fratelui său: “E regretabil”

31 mar. 2015,, 17:06   Societate
6990 3
Кирилл Лучинский о задержании его брата: «Сожалею»
Foto: vedomosti.md
Liberal-democratul Chiril Lucinschi susține că reținerea fratelui său, Sergiu Lucinschi, de către oamenii legii din România este regretabilă și speră că faptele vor fi clarificate în instanța de judecată.

“Din câte cunosc, un grup de persoane a avut datorii față de el. Fratele meu i-a acționat în judecată, doar că cererea nu a fost examinată timp de mai mulți ani. Există documente care confirmă acest lucru. În schimb, s-a întâmplat că a fost reținut. Nu cunosc mai multe detalii. Eu sunt aici, în Moldova, el acolo, în România. Nu am comunicat atât de des. E regretabil ce s-a întâmplat. Sper că lucrurile se vor clarifica în instanța de judecată”, a declarant Chiril Lucinschi pentru Anticoruptie.md.

Potrivit Mediafax, Sergiu Lucinschi, suspectat de fapte de corupţie, a fost reţinut de procurorii DNA după ce a fost audiat aproape două ore şi i-a fost percheziţionată locuinţa. Omul de afaceri va fi dus în arest şi prezentat, marţi, 31 martie, la instanţă pentru a se lua o măsură preventivă faţă de el în acest caz.

Mediafax face trimitere la surse judiciare potrivit cărora fiul fostului pre;edinte al Republicii Moldova ar fi implicat într-o cauză de trafic de influență și șantaj. El este acuzat că ar fi pretins suma de patru milioane de euro în perioada decembrie 2014 – martie 2015.

Potrivit aceleiași surse, Radu Pricop, ginerele lui Traian Băsescu, fostul președinte al României, este suspectat de complicitate în acest caz.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?