Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427
Preşedintele stiri: 4009

Deținătorii cardurilor Visa, de la 1 aprilie, s-ar putea confrunta cu mai multe probleme

31 mar. 2015,, 13:25   Externe
5942 0

Foto: 1in.am

Ziua Umorului, care este marcată la 1 aprilie, ar putea deveni deloc fericită pentru deținătorii de carduri Visa. Nu este exclus că clienții băncilor se vor confrunta cu probleme la efectuarea plăților.

Problema constă în aceea că Sistemul internațional de plată Visa nu reușește să se conecteze pînă la 31 martie la Sistemul național de plăți cu cardul al Rusiei. În cazul neconectării compania va fi obligată să transfere pe un cont special al Băncii Centrale din Rusia un avans de asigurare în mărime de aproape 2 miliarde de dolari SUA. Experții atenționează că Visa ar putea să nu accepte imediat această condiție și cetățenii ruși un timp oarecare nu se vor putea achita cu cardurile bancare. Chiar dacă există probabilitatea că părțile vor reuși să ajungă la o înțelegere, experții le sugerează oamenilor să păstreze o sumă nu prea mare în numerar.

Numărul cardurilor bancare în Rusia crește cu fiecare an. Astfel, potrivit datelor Băncii Centrale din Rusia, în anul 2014, în această țară erau înregistrate 217,4 milioane de carduri bancare, iar în anul 2015 – deja 227,7 milioane. Este ceva firesc, avînd în vedere că prin intermediul cardului bancar pot fi achitate serviciile comunale, amenzile poliției rutiere, nemaivorbind de plățile în restaurante și magazine. Însă de la 1 aprilie deținătorii de carduri Visa ar putea să piardă aceste beneficii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?