X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Informația privind fondatorii întreprinderilor va fi publică și gratuită

23 mar. 2015,, 15:00   Societate
3088 0
Информация об учредителях предприятий будет открытой и бесплатной
Foto: noi.md
La indicația prim-ministrului Chiril Gaburici, accesul la informația despre fondatorii întreprinderilor înregistrate în Moldova va fi făcut public și gratuit. Anunțul a fost făcut de Secretariatul Consiliului Economic al Prim-ministrului, care a menționat că informația privind fondatorii companiilor va putea fi accesată pe portalul guvernamental www.date.gov.md începînd cu luna aprilie, cu actualizare lunară, relatează NOI.md.

Indicația a fost data de premier în contextul solicitărilor repetate din partea mediului de afaceri, a societății civile și reprezentanților mass-media, care au menționat că lipsa accesului liber la informația privind fondatorii întreprinderilor persoanelor terțe creează premise pentru fraudă și corupție.

„Realitățile din Moldova, dar și practica altor țări, demonstrează că este vital ca datele despre fondatorii întreprinderilor să fie făcute publice. Această măsură va diminua actele de corupție, protecționismul și va asigura un nivel ridicat de încredere în mediul de afaceri din țara noastră, atît pentru investitorii autohtoni, cît și pentru cei străini”, a spus Chiril Gaburici.

În octombrie 2014, datorită unor eforturi comune ale Camerei Înregistrării de Stat, întreprinderii de stat „CRIS Registru”, Secretariatului Consiliului Economic al Prim-ministrului și a Centrului de Guvernare Electronică, a fost publicată informația despre data de înregistrare, lista conducătorilor, forma organizatorico-juridică, statutul și sediul acestora pentru toate companiile înregistrate în Moldova. În prezent, toate aceste informații pot fi accesate gratuit pe pagina www.date.gov.md. De asemenea, din luna aprilie 2015, pe portalul www.date.gov.md vor fi adăugate și informații cu referire la domeniile de activitate și activitățile licențiate ale persoanelor juridice din Moldova.

În Moldova sînt înregistrate aproximativ 204 mii de companii, dintre care 172 de mii sînt active.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?