Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Dodon: PLDM, PD și PCRM au creat o bază legală pentru continuarea furturilor de la BEM

18 mar. 2015,, 12:38   Economie
3615 3

Dodon: PLDM, PD și PCRM au creat o bază legală pentru continuarea furturilor de la BEM
Foto: tribuna.md

Deputații PLDM, PD și PCRM ar urma să adopte mîine un proiect de lege care va permite continuarea furturilor de la Banca de Economii, afirmă liderul socialiștilor, Igor Dodon. În opinia sa, legea va permite extinderea moratoriului instituit de Banca Națională la BEM, Banca Socială și Unibank, informează NOI.md.

Pentru operarea modificărilor respective s-au pronunțat deputații comuniști, liberal-democrați și cei democrați, în cadrul ședinței de astăzi a Comisiei economie, buget și finanțe, spune Dodon. Potrivit deputatului, conform legislației în vigoare, moratoriul poate fi instituit doar pentru două luni și extins cu încă două, în caz de necesitate, însă în urma acestor modificări, termenul respectiv va fi exclus.

„La BEM, Banca Sociala și Unibank, moratoriul a fost introdus pe 27 noiembrie 2014 și expiră pe 27 martie 2015. După acest termen acționarii urmau sa introducă bani în bancă sau să fie întoarse creditele dubioase sau băncile urmau a fi lichidate, cu scoaterea în vileag a tuturor fărădelegilor care au avut loc în ultimii ani. Se insistă ca mîine acest proiect să fie votat de Parlament în două lecturi, pentru a reuși pînă la 27 martie. Astfel, partidele lui Filat, Plahotniuc și Voronin creează baza legală pentru continuarea furturilor din BEM, Banca Socială și Unibank sub acoperirea BNM”, menționează Dodon.

Deputatul estimează că în urma extinderii moratoriului asupra celor trei bănci problematice, Banca Națională va continua să aloce bani pentru a acoperi găurile înregistrate.
Precizăm că BNM a instituit regim de administrare specială la Banca de Economii, Banca Socială și Unibank la finele lunii noiembrie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?