Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Importatorii înregistrează o diminuare a volumelor de vînzare, ceea ce reduce cererea de valută

16 mar. 2015,, 17:15   Economie
30172 0
У импортеров - падение продаж, что уменьшает спрос на валюту
Foto: izvestia.ru
Marii importatori de mărfuri în Moldova înregistrează o diminuare a vînzărilor, fapt ce duce la reducerea cererii lor de valută.

Participanţii pieţei valutare, a căror opinie a fost solicitată de "Infotag", afirmă, făcînd trimitere la mari importatori, că majorarea bruscă a preţurilor la mărfurile de import în perioada deprecierii leului moldovenesc a dus la diminuarea vînzărilor.

"Importatorii, în primul rînd, cei ce tradiţional aduc în ţară mari volume de materiale de construcţie se gîndesc acum cu cît să reducă preţurile pentru a nu suporta pierderi din cauza diferenţei de curs", a spus interlocutorul agenţiei.

Potrivit lor, importatorii sînt motivaţi să reducă preţurile şi de dumping, care se observă din partea companiilor care livrează materiale de construcţie din Ucraina, propunîndu-le cumpărătorilor moldoveni la preţuri mai mici.

Întrebaţi despre tendinţele participanţilor pieţei, dealerul a spus că luni, 16 martie, casele particulare de schimb valutar au arătat cursul de cumpărare şi vînzare a valutei considerabil mai mari decît cele ale băncilor.

"Acest pas poate fi apreciat ca aşteptare a participanţilor pieţei pentru mişcarea cursului dolarului în sus, dar deocamdată asemenea tendinţe nu sînt confirmate, deoarece situaţia de pe piaţă este liniştită", menţionează participanţii pieţei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?