Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

Ghirlandă de 300 metri, instalată pe holurile unei grădinițe din Capitală

30 dec. 2021,, 11:15   Societate
1064 0

O ghirlandă care măsoară peste 300 de metri, meşterită manual, a fost instalată pe holurile grădiniţei nr. 225 din sectorul Ciocana al Capitalei, transmite NOI.md cu referire la Publika.

Aceasta este decorată cu sute de căsuţe confecţionate manual de copiii care frecventează instituția preșcolară. Genericul iniţiativei este "De sărbători toate drumurile duc acasă" şi are scopul de a cultiva dragostea faţă de ţară şi casă părintească a micuţilor, transmite Știri.md cu referire la Publika.md.

Copilașii au muncit împreună cu părinţii şi educatorii la confecţionarea celor peste 600 de căsuţe şi au folosit materiale ecologice sau reciclate.

"Eu aici la căsuţa mea, pe care am confecţionat-o cu mama, am nişte lemne de afară, pe urmă am pus vată, iar apoi am început să o decorez cu fulgușori."

"Căsuţa mea am colorat-o cu carioci. Am pus pe căsuţă nişte mărgele."


"Am în mînuţă o căsuţă şi am făcut-o din lemn, din aţă de bumbac şi din beţişoare. Eu am făcut-o cu educatorii. Eu pun această căsuţă frumoasă pe ghirlanda care semnifică că mă duc acasă."

Părinţii spun că de fiecare dată sînt bucuroşi să contribuie la diversele activităţi organizate de administraţia instituţiei.

"Ideea de bază a căsuței a fost nu doar căsuţa ca forma fizică, a fost căsuţa sufletului nostru, căsuţa de unde noi am zburat, căsuţa la care revenim în permanenţă ca să ne reîncărcăm bateriile."

Directoarea grădiniţei nr. 225, Ala Vasilache, susţine că iniţiativa a pornit de la faptul că fiecare dintre noi are pe cineva drag departe de casă, iar copiii prin astfel de acţiuni înţeleg adevărata valoare a casei părinteşti.

"Noi toţi venim de undeva de acolo, de la baştină, de acasă, toţi venim din copilăria noastră care a trecut în acea casă care ne-a umplut de căldură", a declarat directorul grădiniței nr. 225, Ala Vasilache.

Ghirlanda urmează să fie donată unor copii din familii defavorizate.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?