Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4054

Avertismentul unui pilot pentru cei care nu poartă centura în avion

26 mai. 15:40   Societate
2886 0

Incidentul din timpul zborului Londra-Singapore, în urma căruia a murit o persoană, iar alte cîteva zeci au fost rănite, arată de ce pasagerii trebuie să poarte centura de siguranță pe tot parcursul călătoriei, susține un pilot cu 11 ani de experiență.

Emma Henderson, care a lucrat ca pilot pentru Easyjet din 2009 pînă în 2020, a explicat într-un interviu pentru sursa citată de ce pasagerii trebuie să poarte centura de siguranță în timpul zborului, transmite Noi.md. cu referire la Digi24.ro.

„Adevărul fundamental este că o aeronavă este o suprafață dură, iar oamenii sînt moi. Există turbulențe, iar atunci cînd aeronava se mișcă, dacă nu sînteți fixat în scaunul dumneavoastră, puteți ieși din el”, spune Emma.

„O mișcare bruscă a aeronavei în jos va face ca dumneavoastră să rămîneți în rămîneți în aer pînă cînd veți ajunge din urmă aeronava. Și asta înseamnă că riscați să vă răniți dacă nu sînteți legat în scaun”, adaugă ea.

„Se poate întîmpla orice în orice moment”


Emma spune că „aeronavele sînt echipate cu radare meteorologice, care arată ce se află în fața dumneavoastră”. „Dacă în față este apă, aceasta este redată pe ecran într-o anumită culoare, iar dacă în față este grindină, aceasta este redată într-o altă culoare”, a explicat Emma.

„Unele dintre sistemele de radar meteorologic de pe aeronavele mai noi pe care le-am operat pot arăta, de asemenea, furtuni și turbulențe. Cu toate acestea, nu este posibil să vezi totul tot timpul”, mai spune ea.

Motivul pentru care se recomandă ca centurile de siguranță să fie prinse în timpul zborului, chiar și atunci cînd semnele de centură de siguranță sînt dezactivate, este că se poate întîmpla orice în orice moment.

„Chiar dacă zburați în aer foarte limpede, cu vizibilitate bună în jurul dumneavoastră, este posibil ca o aeronavă să vă fi traversat calea cu cîțiva kilometri în urmă și ați putea zbura în urma ei, ceea ce vă va provoca o ușoară zdruncinătură”, susține Emma.

Purtarea centurii de siguranță pe tot parcursul zborului oferă garanția că în cazul unor turbulențe șansele să fiți rănit sînt mult mai mici.

Incidentul de la Singapore Airlines

Un om a murit și cel puțin 30 au fost răniți, marți, într-o cursă Londra - Singapore a companiei Singapore Airlines care a întîlnit un front de turbulențe severe, cu o oră și 30 minute înainte de a ajunge la destinație.

După ce avionul a pierdut 1.800 de metri altitudine, piloții au declarat stare de urgență și au luat decizia de a ateriza pe aeroportul din Bangkok, Thailanda. La bord erau 211 pasageri și 18 membri ai echipajului, potrivit companiei.

8
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?