Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4054

O noua Secție Terapie Intensivă a Spitalului Republican, inaugurată

26 mai. 15:00   Societate
2045 0

La Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” a fost inaugurată Secția Terapie Intensivă Chirurgie Septică. Lucrările de reparație au fost realizate în cadrul proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgență la COVID-19” în R. Moldova, gestionat de Ministerul Sănătății și au costat circa 25 de milioane de lei.

Secția va activa pe zece paturi și va acorda asistență medicală celor mai gravi pacienți din toată țara, care vor beneficia de îngrijiri medicale, inclusiv intervenții chirurgicale şi în cazul diferitor patologii septice, precum infecții purulente, pneumonii septice, plăgi deschise, gangrene etc, transmite Noi.md.

Totodată, pentru a diminua riscul transmiterii infecțiilor, secția dispune de boxe cu paturi separate pentru pacienții care necesită izolare și îngrijiri speciale, dar și de o sală de pansamente.

Ministerul Sănătății, atît din surse proprii, cît și cu suportul partenerilor externi, pentru modernizarea infrastructurii Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga” și dotarea cu dispozitive medicale de înaltă performanță a investit în ultimii doi ani suma de circa 40 de milioane de lei.

11
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?