X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4026

Iurie Sadovnic-Orheianu promite noi lansări

15 mar. 2015,, 13:00   Societate
7224 1
Iurie Sadovnic-Orheianu promite noi lansări
Foto: hotnews.md
Peste cîteva luni, vom avea șansa să urmărim un film și să ascultăm un nou album semnate de Iurie Sadovnic-Orheianu.

Marele artist din Moldova a declarat pentru NOI.md că la momentul de față lucrează concomitent la două proiecte. Este vorba de cel de-al VIII-lea album, intitulat „Balada bărbaților”. Potrivit interpretului, albumul va conține 14-16 piese, cinci dintre care sînt deja finalizate: „Necunoscuta”, „Balada bărbaților”, „Metamorfoza” și „Mere coapte”. Piesele ce se vor regăsi în noul album sînt scrise după versurile lui Dumitru Matcovschi, Nina Josu și Ala Bujor, muzica aparținîndu-i lui Iurie Sadovnic, iar aranjamentele – lui Viorel Burlacu.

Al doilea proiect la care lucrează Iurie Sadovnic în calitate de autor și producător este un film, intitulat „Badea Gheorghe și Moldoveneasca”, în regia lui Ștefan Bulicanu și Silvia Cărăuș. „Filmul are la bază două idei principale: de a descoperi omul pentru societatea noastră și cum pe această persoană (badea Gheorghe) muzica l-a salvat de deportări”, a specificat Iurie Sadovnic. Badea Gheorghe – așa îi spun cunoscuții, este Gheorghe Chilimciuc-Rotaru, originar din satul Jura, raionul Rîbnița, „omul care a compus Moldoveneasca”, spune Iurie Sadovnic.

Filmările se desfășoară în mai multe etape. Pînă acum s-au filmat cîteva scene acasă la Eugen Doga, la sediul Ansamblului de Dansuri Populare „Joc”, alături de Vladimir Curbet. „Acum așteptăm timpul frumos să mergem să filmăm în satul Susleni, raionul Orhei, iar în vară vom avea filmări în Transnistria”, a completat artistul. Conform preconizărilor, filmul va avea o durată de aproximativ o oră.

Atît albumul, cît și filmul vor prinde viață pe la finele anului acesta, începutul anului viitor: „Totul depinde de finanțele de care vom dispune”, a precizat Iurie Sadovnic.

Pe lîngă acestea, în aprilie-mai Iurie Sadovnic, alături de participanții la Festivalul „Mărțișor 2015” „Basarabia folk”, sînt invitați într-un centru raional de la noi din țară pentru a susține concerte, dar și la București, cu același program.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?