Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

38 de titluri de manuale școlare vor fi reeditate pînă la 1 septembrie

12 mar. 2015,, 11:45   Societate
4677 0

Foto: mediumutm.ca

Ministerul Educației a inițiat consultări pentru îmbunătățirea conținutului manualelor școlare și sporirea relevanței acestora.

Astfel, un grup de experți vor elimina erorile și neconcordanțele din conținutul manualelor care au fost alese pentru reeditare. La prima etapă vor fi reevaluate 38 de titluri de manuale, care vor fi reeditate pînă la 1 septembrie 2015.

Potrivit viceministrului Igor Grosu, prin această inițiativă, Ministerul Educației își propune să asigure un proces de sporire a calității manualelor și atractivitate învățării. „Fiecare elev, părinte sau profesor poate contribui la acest proces. Contam, în special, pe implicarea elevilor și cadrelor didactice, care sînt principalii beneficiari ai acestor reforme” a menționat viceministrul.

Ministerul Educației a constituit 28 de grupuri de lucru pentru analiza manualelor propuse spre reeditare. O dată la cinci ani sînt reeditate manualele școlare pentru ciclul gimnazial și liceal, iar cele pentru clasele primare – după fiecare patru ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?