Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Bugetul a fost afectat în urma reducerii importurilor cu 20 la sută

10 mar. 2015,, 16:30   Economie
4358 1

Foto: jurnal.md

Stabilitatea veniturilor bugetului de stat al Moldovei este în pericol, deoarece, în urma scăderii subite a importurilor și fluctuațiilor cursului leului în raport cu valuta străină, bugetul a pierdut mijloacele prevăzute de la perceperea taxelor de import. Informația a fost comunicată jurnaliștilor de către ministrul Finanțelor, Anatol Arapu, care a menționat că este necesar să se întreprindă măsuri serioase pentru depășirea dificultăților apărute, relatează NOI.md.

Potrivit lui, în primele două luni ale anului curent importurile în țară s-au redus cu peste 20 la sută. În afară de aceasta, în urma diferenței de curs au crescut plățile pentru deservirea datoriei externe de stat, ceea ce la fel a afectat bugetul. Anatol Arapu a mărturisit că în urma micșorării încasărilor bugetare au întîrziat transferurile de mijloace bănești către organele administrației publice locale pentru achitarea salariilor bugetarilor. Totodată, el și-a exprimat încrederea că în următoarele zile aceste probleme vor fi soluționate.

Ministrul a menționat că în ianuarie-februarie curent încasările bugetare le-au depășit pe cele din perioada similară a anului trecut și timp de 10 zile vor fi efectuate transferurile pentru remunerarea muncii angajaților din sfera bugetară. Ministrul Finanțelor a mai specificat că Banca Națională a Moldovei a întreprins anterior măsuri corecte, care în curînd se vor solda cu rezultatele scontate și situația se va stabiliza.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?