X 
Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4024

Lavrov: Rusia nu va renunța la politica sa din cauza presiunii exercitate din exterior

27 feb. 2015,, 19:30   Externe
7674 15

Foto: golos-ameriki.ru

Rusia nu refuză cooperarea cu Occidentul, dar în același timp nu va renunța la politica sa din cauza presiunii exercitate din exterior, a declarat vineri ministrul rus de externe Serghei Lavrov.

''Noi nu refuzăm colaborarea (cu Occidentul), am declarat acest lucru în repetate rânduri, alunecarea către o autoizolare, către o confruntare, nu este alegerea noastră. În același timp, însă, presiunea externă nu va duce la o revizuire a politicii noastre principiale, pe care noi o considerăm corectă'', a afirmat șeful diplomației de la Moscova, într-un discurs ținut la Academia Diplomatică a Ministerului rus de Externe, după cum relatează RIA Novosti.

Serghei Lavrov a acuzat în continuare Occidentul de a avea o poziție contradictorie față de Rusia. ''Pe de o parte, ei (occidentalii) încearcă să izoleze Rusia, ca să o pedepsească pentru politica sa externă independentă, pentru protejarea compatrioților noștri — pe care trebuie, practic, să o facă orice stat care se respectă—, iar, pe de altă parte, manifestă interes pentru colaborarea cu noi în probleme internaționale importante, precum dosarul nuclear iranian, reglementarea situației în Orientul Mijlociu, lupta împotriva terorismului internațional, înțelegând foarte bine că, fără o participare activă a Moscovei, nu pot fi găsite soluții durabile la aceste probleme'', a subliniat ministrul rus.

În același cadru, Lavrov a respins ideea unui nou 'război rece', afirmând că nu există premise obiective pentru o astfel de confruntare, dar că ''înverșunarea' de acum a unor țări occidentale este mai mare decât cea care a existat în perioada de după cel de-al Doilea Război Mondial.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?