X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Mai mulți deputați au cerut demisia lui Drăguțanu

18 feb. 2015,, 14:34   Politică
7118 0

Коммунисты потребовали отставки Дрэгуцану и назначения Талмача
Foto: noi.md

Ședința de astăzi a legislativului a început cu neînțelegeri între deputați. În timp ce deputații socialiști și comuniști au insistat ca astăzi să fie examinată situația de pe piața valutară, deputații PD și PLDM au declarat că ordinea de zi a fost deja aprobată și se referă doar la învestirea noului guvern, informează NOI.md.

„Situația este foarte gravă, aceasta arde mai mult decît Gaburici sau alți candidați. Insistăm, conform Regulamentului – avem o propunere pe care o punem la vot”, a spus socialistul Igor Dodon, care a propus să fie formată o comisie de examinare a situațiilor de la Banca de Economii și Banca Socială.

„E clar că temperatura de afară a influențat asupra temperaturii de aici. Ca să nu periclităm, e necesar să ne ținem de această tematică și să facem totul ca să avem un guvern”, a spus Dumitru Diacov.

Și deputații comuniști au cerut audierea conducerii BNM și schimbarea acesteia, pe fondul situației critice de pe piața valutară. Aceștia au propus ca Dorin Drăguțanu să fie înlocuit cu Leonid Talmaci.

„Diacov, ca întotdeauna, nu are dreptate. Îmi pare rău, dar cine confirmă conducerea Băncii Naționale – Guvernul sau Parlamentul? Altă treabă e că ei trebuie să conlucreze. Dar nu se știe cu ce se va termina confirmarea Guvernului. O să pierdem o jumătate de zi aici. După aceasta situația se va agrava și mai mult. Propun ca această situație să fie discutată urgent”, a afirmat Vladimir Voronin.

„Se speculează mult că guvernatorul BNM este omul PL-ului. Conform legislației în vigoare, din momentul în care el a obținut votul Parlamentului, nu mai aparține nici Parlamentului, nici lui Ghimpu, nici lui Voronin. Toată lumea uită de 18 miliarde de lei scoși din republică și e necesar să scoată toată rezerva statului să salveze cursul”, a menționat Ghimpu.

În cele din urmă, cu votul majorității deputaților, problemele de pe piața valutară, dar și cea din sistemul bancar au fost incluse pe ordinea de zi a ședinței de astăzi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?