X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 509

Socialiştii îndeamnă autorităţile să rezolve problemele de pe piaţa valutară

11 feb. 2015,, 12:45   Politică
4308 2
Социалисты призывают власти решить проблемы на валютном рынке
Foto: noi.md
Partidul Socialiştilor (PSRM) îndeamnă autorităţile să uite de ambiţiile personale şi să înceapă să rezolve problemele de pe piaţa valutară, să stopeze creşterea preţurilor la produse, medicamente şi servicii comunale.

Potrivit agenţiei "Infotag", peste 50 de manifestanţi cu pancarte şi steaguri ale partidului au scandat miercuri lîngă Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare, unde s-au întrunit comisiile parlamentare, "Opriţi majorarea preţurilor!", "Vinovaţii – pedepsiţi!".

Preşedintele PSRM, Igor Dodon, a spus în cadrul acţiunii că "pentru prima dată în ultimii 15 ani, în Moldova au apărut datorii la achitarea salariilor, compensaţiilor, pentru prima dată în 20 de ani din sistemul bancar au fost furați 22 de miliarde de lei şi pentru prima dată în aceşti ani nimeni nu a răspuns pentru aceasta şi nu a rezolvat problemele apărute".

"Moldova se află la etapa de catastrofă economică, oamenii mor, deoarece nu se pot asigura, iar autorităţile îşi rezolvă chestiunile personale", consideră el.

Deputatul Ion Ceban a spus că "dacă autorităţile nu vor începe să se gîndească la oameni şi nu vor rezolva problemele existente, atunci socialiştii vor solicita alegeri parlamentare repetate".

Potrivit deputatului socialist Vlad Batrîncea, "comisiile parlamentare trebuie în regim de urgenţă să examineze subiectul privind majorarea preţurilor, în caz contrar situaţia se va agrava".

"Socialiştii şi susţinătorii partidului intenţionează să iasă la acţiuni de protest pînă cînd autorităţile nu îi vor auzi", a spus el.

Pe toată durata acţiunii de protest nimeni dintre membrii comisiilor parlamentare nu a ieşit să vorbească cu manifestanţii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?