X 
Eurovision stiri: 515
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4005

Experți: Moldova este ostatic al unui proiect geopolitic (VIDEO)

7 feb. 2015,, 12:30   Societate
6240 5

Foto: noi.md

„Cei care peste noapte au devenit europeni au uitat cu desăvîrșire că timp de 600 de ani au folosit alfabetul chirilic și au ascultat servicii religioase în limba slavonă. Noi sîntem o țară ortodoxă și acest lucru nu poate să nu-și lase amprenta”, a declarat în cadrul punții video Chișinău-Moscova ambasadorul Republicii Moldova în România (în anii 1998-2004), Emil Ciobu, informează NOI.md.

În incinta Agenției „Novosti-Moldova” a avut loc puntea video Chișinău-Moscova cu genericul „Perspectivele de cooperare dintre Moldova și Uniunea Economică Eurasiatică”.

Participanții la discuții au menționat un detaliu interesant: cîndva interesele URSS și SUA coincideau în ceea ce privește decolonizarea lumii. În rezultat, statele mari au rămas cu tehnologii și economii dezvoltate, dar fără piețe de desfacere. În schimb, țările „eliberate” au rămas fără industrie, cu economia la pămînt și forță de muncă ieftină.

„În acest sens, Moldova nu este o excepție. Mai mult, din cauza politicii incompetente a partidelor de la guvernare Moldova a pierdut piețele tradiționale și acum, la sfîrșit de iarnă, producătorii se gîndesc unde să-și vîndă merele”, a precizat expertul.

„Problema este că în doctrinele partidelor de la guvernare nu se regăsește o îngrijorare față situația economică, de exemplu. Partidele de dreapta se gîndesc doar cum să se nimicească reciproc și să întindă cît e posibil perioada de aflare la putere”, a subliniat Ciobu.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?