Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 505

Un model unic de gestionare a serviciilor comunale a fost lansat în UTA Găgăuzia

7 feb. 2015,, 17:00   Societate
4288 0

Foto: financiarul.ro

În satul Congaz din UTA Găgăuzia a fost lansată o întreprindere comunală intercomunitară (ICI) care asigură servicii publice de calitate pentru 15 mii de locuitori din trei localităţi.

Astfel, Primăria satului Congaz a cooperat cu primăriile Cotovscoe şi Chioselia Rusă pentru a oferi servicii de evacuare centralizată şi depozitare a deşeurilor, deszăpezire, întreţinere a drumurilor şi reţelelor de iluminat stradal, dezvoltare şi mentenanţă a apeductului.

Proiectul este implementat de Programul Comun de Dezvoltare Locală Integrată (PCDLI) cu suportul PNUD şi UN Women, şi susţinerea financiară a Guvernului Danemarcei. În cadrul PCDLI, 40 de primării din Moldova şi-au unit eforturile şi au creat 10 întreprinderi de cooperare intercomunitară, care prestează servicii publice.

Potrivit unui comunicat de presă al PNUD, valoarea totală a granturilor oferite pentru acest tip de proiecte este de un milion de dolari SUA. Beneficiari ai proiectului sînt peste 120 de mii de cetăţeni ai Republicii Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?