Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Începe amenajarea parcului „Valea morilor”

2 feb. 2015,, 14:45   Societate
5980 1

Foto: forum.md

Astăzi a fost anunțată începerea lucrărilor de amenajare a parcului din capitală „Valea Morilor”, în cadrul cărora vor fi restabilite elementele decorative.

Seful Direcției construcții capitale a Primăriei Chișinău, Roman Sofroni, a menționat că întreg procesul de amenajare se va desfășura în două etape. Prima etapă presupune restabilirea tuturor elementelor decorative care au fost în zonă (scara va fi demontată și va fi construită una nouă, cu o structură de rezistență bine pusă la punct), restabilirea rotondei, a havuzurilor și iluminatul parcului”. Etapa a doua va viza plaja și celelalte alei.

Conform sursei citate, începînd cu această săptămînă, în Parcul „Valea Morilor” va fi demontată scara acvatică, pentru a fi restabilită mai tîrziu. Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, a cerut amînarea cu cîteva zile a demontării și în primele zile de implementare a proiectului să se efectueze doar lucrări de pregătire. Edilul a anunțat că în curînd va inspecta personal parcul.

Autorul proiectului este „Chișinău Proiect”, iar valoarea estimativă a acestuia este de 12 milioane de lei. Lucrările de amenajare a parcului vor dura aproximativ un an și jumătate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?