X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4032

Compania Jaguar Land Rover a prezentat prototipul sistemului Bike Sense

27 ian. 2015,, 12:46   Ştiri Auto
2871 0

Фото: jaguar

Compania Jaguar Land Rover a prezentat prototipul sistemului Bike Sense, care depistează apropierea bicicliștilor de mașină și atenționează șoferul. Tehnologia a fost elaborată de centrul de cercetări al grupului britanic.

Sistemul Bike Sense urmărește apariția bicicliștilor шn ”zonele oarbe” și atenționează șoferul atunci, cind ei se află la o distanță de 5 metri. in clipa cшnd biciclistul se va alinia mașinii, electronica va reacționa printr-un semnal sonor (claxon de bicicletă) și va activa vibrarea fotoliului шn parte de unde a apărut un al participant la trafic.

Suplimentar, anunțul privind pericolul se transmite, prin vibrație, la pedala acceleratorului. in plus, dacă șoferul sau pasagerul, la ieșirea din mașină, se pot ciocni de un biciclist, vor fi activate semnalele sonor și luminos, precum și vibrarea minerului de la portieră.

Expres pentru acest sistem, cei de la JLR intenționează să echipeze liniile de sub geamuri și montantul din față cu o matriță specială LED, care iși va schimba culoarea in funcție de distanța pină la biciclist.


Anterior, o schemă similară a prezentat compania Volvo. Spre deosebire de oferta companiei Jaguar Land Rover, aceasta funcționează nu autonom, ci prin aplicația smartphon și un service special noros. Elaborarea făcută de Volvo poate preveni despre coliziune nu doar șoferul, ci și biciclistul – grație semnalelor roșii montate in cască.

Autorii Bike Sense consideră, că sistemul va permite reducerea numărului de accidente rutiere cu participarea bicicliștilor. Conform datelor statisticii, in a. 2014 in Marea Britanie s-au produs 19 mii de accidente de acest fel, soldate cu decese sau traume severe.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?