Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Ghimpu: Alianța cu PCRM e hotărîtă demult, PL-ul le trebuie pentru altceva

16 ian. 2015,, 10:29   Politică
7116 7

Foto : noi.md

Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, se arată convins că reprezentanții PD, PLDM și PCRM au convenit demult asupra formării unei alianțe de guvernare și că discuțiile cu PL sînt simple formalități. O declarație în acest sens a fost făcută de politician în urma negocierilor de ieri, purtate cu Vlad Filat și Marian Lupu la sediul PLDM, notează NOI.md.

„Cînd discută mai multe părți și o parte vine cu propuneri, compromisuri, dar altă parte sau părți nu, înseamnă că astea nu-s negocieri. Am impresia că totul e hotărît demult. Noi le trebuim doar pentru a trage din timp sau pentru a cîștiga meciul următor. Lor le trebuie să le arate oamenilor și europenilor că ei vor o guvernare europeană, dar că PL n-ar vrea acest lucru”, a precizat Mihai Ghimpu.

Liderul liberalilor a ținut să precizeze că discuțiile purtate cu celelalte partide proeuropene nu pot fi considerate negocieri atît timp cît toate inițiativele înaintate de formațiune sînt respinse de PD și PLDM. Potrivit lui Ghimpu, a fost pusă în discuție formula aplicată în 2010, de partajare a funcțiilor, lucru care ar însemna că PL-ului să-i revină funcția de spicher, patru ministere și cîteva agenții.

„Cunoscînd problemele pe care le avem – Banca de Economii, Aeroportul, Banca Socială, cursul valutar, războiul din Ucraina – pe noi asta ne interesează. Clar că nu poți rezolva aceste probleme fără a deține funcții, dar nu poți să consideri negocieri atunci cînd o parte propune și o variantă, și a doua, și a treia și niciuna nu este acceptată. În schimb, ei și-au ales ce au vrut: poftim ministerul x, ministerul y – dar astea nu-s negocieri, acesta e dictat”, a precizat politicianul.

La rîndul lor, liderii PD și PLDM, Marian Lupu și Vlad Filat, au declarat în urma discuțiilor că noua guvernare va fi formată în scurt timp, cu sau fără PL.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?