Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Gas Natural Fenosa: Tarifele la energia electrică trebuie majorate

15 ian. 2015,, 16:50   Economie
6801 5
Foto: totul.md
Compania „Gas Natural Fenosa” așteaptă de la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) majorarea tarifelor la energia electrică pentru consumatorii finali, din cauza deprecierii monedei naționale, informează NOI.md.

Ofițerul de presă al companiei „Gas Natural Fenosa”, Vasile Gribincea, a precizat pentru Publica TV că consumatorii achită energia electrică consumată la tariful stabilit de ANRE în lei, însă circa 80% din energia electrică este procurată de întreprindere contra valută. În structura actualului tarif la electricitate a fost prevăzut cursul de 11,83 lei pentru un dolar, în timp ce în prezent cursul de schimb este mult mai mare (cursul oficial stabilit de BNM pentru astăzi este de 16,48 lei pentru 1 dolar).

Vasile Gribincea a menționat că „Gas Natural Fenosa” așteaptă de la ANRE ajustarea tarifelor la energia electrică pentru consumatorii finali în conformitate cu realitățile de astăzi.

Potrivit experților, avînd în vedere deprecierea bruscă a leului față de dolar, există premise pentru majorarea tarifelor pentru consumatorii finali, subliniind că această măsură ar putea cauza scumpiri în lanț la mai multe mărfuri și servicii.

„Gas Natural Fenosa” procură circa 75% din energia electrică necesară de la Centrala de la Cuciurgan, la prețul de 6,8 cenți pentru 1 kWh. Restul volumului este procurat de la CET-urile locale. În prezent, „Gas Natural Fenosa” livrează energie electrică consumatorilor din raioanele din centrul și sudul țării la tariful de 1,58 lei pentru 1 kWh.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?