Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Procedura de acordare a creditului polonez este suspendată pînă la alegerea noului guvern

14 ian. 2015,, 17:00   Economie
4533 4
Foto: ccifm.md
Procedura de acordare a creditului polonez de 100 de milioane de euro pentru modernizarea sectorului animalier din Moldova a fost suspendată pînă la alegerea noului guvern, a relatat agenției "Infotag" viceministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare Vlad Loghin.

„Proiectul poate fi lansat în orice moment, însă pînă în prezent nu am reuşit să desemnăm coordonatorul comisiei de folosire a creditului”, a spus Loghin.

"În cadrul concursului de selectare a directorului proiectului, din 10 oameni a fost ales Igor Goroşev (membrul Consiliului de administraţie al Moldova Fruct - "I"), însă aşa şi nu a fost aprobat în funcţie. Iar fără aceasta nu pot fi examinate cereri de acordare a creditului", a menţionat Loghin, adăugînd: „Cu cît mai rapid va fi aprobată noua componenţă a Guvernului, cu atît mai curînd va putea fi desemnat directorul proiectului şi se va începe acordarea creditelor. Sperăm că pînă la sfîrşitul lunii ianuarie proiectul va funcţiona pe deplin”.

Creditul polonez de 100 de milioane de euro prevede restructurarea sectorului agricol, în particular a sectorului animalier. Creditul este acordat pentru 25 de ani cu o perioadă de graţie de cinci ani cu o dobîndă de 0,15%. Participanţii proiectului vor putea beneficia de un credit de la 500 de mii de euro, acordat pentru o perioadă de 5-8 ani cu o vacanţă de patru ani şi dobîndă de 3%. În calitate de gaj solicitantul trebuie să dispună de 30% din suma cerută şi să achite 5% din aceasta în calitate de avans. Principala cerinţă pentru participare la proiect este procurarea utilajului agricol din Polonia în mărime de cel puţin 60% din suma solicitată.

La începutul lunii decembrie Agenţia pentru Intervenţii şi Plăţi în Agricultură şi Camera de Comerţ şi Industrie a semnat un acord de cooperare pentru folosirea creditului polonez.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?