X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Fostul premier thailandez Thaksin Shinawatra va fi eliberat din închisoare

13 feb. 12:45   Externe
1316 0

Fostul prim-ministrul al Thailandei Thaksin Shinawatra va fi eliberat condiţionat după şase luni de închisoare, a anunţat marţi ministrul justiţiei de la Bangkok, conform AFP.

Miliardarul Thaksin, în vîrstă de 74 de ani, face parte dintr-un grup circa 930 de deţinuţi în stare critică sau în vîrstă de peste 70 de ani care urmează să iasă din închisoare, măsura în cazul lui fiind aplicată "automat", a explicat ministrul Tawee Sodsong.

Thaksin a revenit în Thailanda în august 2023, după 15 ani în exil, perioadă în care s-a sustras executării mai multor pedepse la care fusese condamnat pentru corupţie şi abuz de putere. Printr-o graţiere regală, din cei opt ani pe care ar fi trebuit să îi petreacă în detenţie a rămas doar unul. El a stat efectiv în închisoare doar cîteva ore, înainte de a fi transferat într-un spital al poliţiei din Bangkok, unde a fost supus la cel puţin două intervenţii chirurgicale.

Personaj important în politica thailandeză, fostul premier a condus ţara din 2001 pînă în 2006, cînd a fost răsturnat de la putere de o lovitură de stat militară. A continuat să influenţeze viaţa politică şi din străinătate, prin intermediul familiei şi al partidului său, numit în prezent Pheu Thai, care a revenit la putere anul trecut.

Thaksin este acuzat şi de lezmaiestate, pentru declaraţii făcute în 2015, însă justiţia din Thailanda nu a decis încă modul în care va da curs dosarului respectiv.

0
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?