X 
Arşiţa stiri: 178
Jocurile Olimpice stiri: 135
Transnistria stiri: 1412

Guvernul Moldovei respinge "narațiunile false"

22 mar. 16:45   Societate
3868 0

Guvernul Moldovei consideră absolut falsă și neverificată narațiunea răspîndită în legătură cu decizia recentă a Consiliului pentru promovarea proiectelor investiționale de importanță națională, prin care a fost suspendată activitatea companiei Media Content Distribution, care deține postul de televiziune Canal 5 și postul de radio Maestro FM.

Despre acest lucru a anunțat purtătorul de cuvînt al guvernului, Daniel Vodă, amintind că acest Consiliu este prezidat de prim-ministrul Dorin Recean și din el fac parte 15 instituții publice.

”Reamintesc celor care spun minciuni că autoritățile au anunțat la sfîrșitul lunii decembrie despre faptul că toate companiile din domeniul audiovizualului vor trece o verificare a beneficiarilor săi efectivi în ceea ce privește implicarea acestora în activități de spălare ale banilor, infracțiuni grave sau deosebit de grave, acțiuni de corupție sau activități care afectează securitatea statului sau ordinea publică”, a menționat purtătorul de cuvînt al guvernului.

Potrivit lui, sistarea temporară a valabilității actelor permisive, ca măsură preventivă, este aplicată după constatarea instituțiilor specializate că beneficiarii efectivi ai companiei care deține licența Canal 5 sînt grupările criminale Șor și Plahotniuc.

Menționăm că jurnaliștii postului de televiziune Canal 5 au protestat astăzi în legătură cu decizia luată în privința lor, inclusiv în fața Delegației UE la Chișinău. Unele mass-media și rețele de socializare promovează ideea că Canal 5 a fost suspendat după ce unul dintre jurnaliștii săi a adresat o întrebare incomodă președintelui Maia Sandu.

10
1
0
0
19

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав