Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Expert: Se pregăteşte următoarea redistribuire a rutelor în favoarea cercurilor apropiate

6 ian. 2015,, 14:30   Business
8577 15
Foto: vedomosti.md
„Primarul capitalei Dorin Chirtoacă continuă fărădelegile şi totodată perturbă activitatea transportului public al municipiului. Şi pe şeful cel imprevizibil deloc nu-l preocupă pierderile administratorilor de rute şi neplăcerile create cetăţenilor, care au votat cîndva pentru el”, a declarat pentru NOI.md proprietarul firmei SRL „Asoio”, ex-ministrul Transporturilor şi Comunicaţiilor, Afanasie Smochin.

„Dacă va fi nevoie, rutele transportului public ar putea avea parte de o anumită optimizare”, a declarat jurnaliştilor luni primarul capitalei Dorin Chirtoacă. Potrivit lui, „modificările în reţeaua de transport sînt efectuate permanent, în funcţie de evenimente”.

Reforma sistemului transportului public din capitală a intrat în vigoare începînd cu 1 noiembrie 2014. Peste o lună după introducerea inovaţiilor pe străzile, prin care a fost redirecţionat un şir de maxi-taxi, s-au înregistrat ambuteiaje. În afară de aceasta, la unele intersecţii au apărut probleme legate de securitatea traficului rutier. Ultimele modificări ale rutelor microbuzelor din capitală, care i-au luat pe cetăţeni prin surprindere, au fost operate chiar în ajunul Anului Nou.

Comentînd posibilitatea introducerii unei posibile inovaţii, administratorul firmei de „microbuze” (nr.160, 162, 102, 125, 127 şi 155 – în total 220 de maşini) a precizat: „Zvonurile despre imprevizibilitatea acţiunilor lui Chirtoacă vizavi de rutiere sînt exagerate. Toate aceste încercări fără descernămînt de a face ordine în activitatea transportului de pasageri nu sînt altceva, decît ordinara tentativă de atac raider a primarului general asupra activităţii întreprinderii, de a modifica fără acordul nostru itinerarele şi a deschide în paralel alte rute. Se pregăteşte următoarea redistribuire în favoarea cercurilor apropiate”.

Reamintim că după suspendarea a trei rute administrate de SRL „Asoio” (nr.160, 102 şi 155) în luna august a anului trecut întreprinderea a fost nevoită să-şi sisteze activitatea şi apeleze la instanţa de judecată. În curînd din Primărie a venit o notă privind rezilierea contractului pe termen nelimitat încheiat între întreprindere şi Primărie şi transmiterea rutelor rămase celorlalţi transportatori.

„Dezbaterile a fost programate pentru … 31 decembrie 2014. Deşi imediat după apelul nostru în instanţa de judecată trebuia să urmeze suspendarea hotărîrii nelegitime a Primarului. Mai mult ca atît: la solicitarea Primăriei dezbaterile judiciare au fost amînate pentru data de 4 februarie 2015. Cauza va fi examinată deja de alt slujitor al Femidei, deoarece precedentul judecător a ieşit în concediul de maternitate”, a relatat şeful firmei.

El a precizat, totodată, că pierderile lui au depăşit 1,5 de milioane de lei. „Pentru mine, însă, mai grav este altceva: încă în septembrie am fost nevoit să concediez 380 de angajaţi, majoritatea cărora au muncit cu mine peste 10-15 ani. Sper că următoarea instanţă va restabili dreptatea”, a conchis Smochin.

Experţii în domeniul transportului de pasageri consideră această abordare a problemei transportului municipal cel puţin neserioasă.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?