Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Tulbure: O deschidere mai rușinoasă a sesiunii parlamentare n-am văzut

29 dec. 2014,, 16:45   Politică
12046 8

Foto: noi.md

Analiștii politici sînt de părere că ședința de constituire a noului parlament s-a desfășurat fără mari surprize, rezultatele fiind previzibile. Intervievați de NOI.md, analistul politic Ion Tăbîrță și politologul Alexei Tulbure au precizat că întrunirea de astăzi a avut mai curînd un caracter formal.

În opinia lui Tulbure, reprezentanții partidelor parlamentare au ignorat totalmente electoratul, ceea constituie un semnal negativ dat alegătorilor, spune analistul.

„Nu am mai văzut o deschidere a unui nou parlament atît de neimpresionantă, cu o prestaţie slabă a preşedintelui Timofti. Alocuțiunile reprezentanților partidelor proeuropene au fost fără vreun angajament, o analiză clară a situației, o enumerare a sarcinilor pentru viitor. Poate unicul lucru memorabil a fost amplasarea deputaților democrați alături de comuniști, poate acest hotar convențional va dispărea în genere. Se vede că au ignorat cetățenii cu totul. Nu îmi amintesc o asemenea deschidere a ședințelor în plen ca cea de astăzi. Rușine!”, a spus Alexei Tulbure.

La rîndul său, analistul politic Ion Tăbîrță a precizat că rezultatele ședinței de astăzi au fost previzibile, în condițiile în care majoritatea parlamentară încă nu a fost formată. Analistul a remarcat caracterul laconic al discursurilor susținute de liderul PL, Mihai Ghimpu, și șefa fracțiunii PCRM, Violeta Ivanov, lucru mai puțin obișnuit pentru cele două formațiuni.

„A fost mai curînd o ședință cu caracter tehnic, s-a întîmplat exact ceea ce am așteptat să se întîmple. S-au ales fracțiunile, s-a mers pe această abordare formală – să-i desemneze în calitate de șefi de fracțiuni pe liderii partidelor. Liderii celor trei partide au avut discursuri normale. Mihai Ghimpu a fost prea laconic, ceea ce nu îi este caracteristic. Și comuniștii au mers în conformitate strictă cu procedura. Socialiștii se vede că încă se simt pe valul succesului, au fost mai catolici decît Papa. Din start vor să demonstreze anumite lucruri”, a precizat Tăbîrță.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?