X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Într-un scuar din Chişinău a apărut o bancă gigantică

25 dec. 2014,, 09:45   Societate
7017 2

Foto: tv7.md

În scuarul Teatrului de Operă şi Balet „Maria Bieşu” a apărut o nouă instalaţie urbană – o bancă uriaşă, denumită „Pomul Vieţii”. Iniţiativa este promovată de către Asociaţia Obştească „Klumea”.

„Prin acest proiect am dorit să dăm un exemplu tuturor, să înceteze să fie nemulţumiţi de oraşul lor şi să devină constructivi. În loc de critici, să creeze, să vină cu iniţiative. Acest scaun are ornamentul tradiţional de pe covoarele basarabene – Pomul Vieţii. Este un ornament extraordinar, care în acest an a devenit şi simbol al ţării”, a spus fondatoarea asociaţiei, Nata Albot.

Montarea instalaţiilor urbane, menite să decoreze străzile oraşului, a devenit un trend. În fiecare an, apar tot mai multe obiecte de artă stradale care atrag atenţia pietonilor, cultivând frumosul şi propagând diferite valori umaniste.

Continuitatea proiectului ar fi ca în fiecare sector să fie instalată cel puţin o bancă şi fiecare să poarte un nume: „Busuioc”, „Frunza de viţă de vie” „Spicul de grâu”, „Prescura”, „Trifoi cu patru foi”. „Oamenii trebuie să înţeleagă că, în afară de blocuri, construcţii adiacente, gherete, care urâţesc acest oraş, se pot întâmpla lucruri frumoase în el şi aceste lucruri trebuie continuate”, a spus Nata Albot.

Inaugurarea instalaţiei, în ajun de Crăciun, a fost însoţită de o ceată de colindători.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?