COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 746 866 INFECTAȚI 279 143(+1289)   TRATAȚI 265 144     DECESE 6569(+10)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2908
Puterea stiri: 6587

De unde are Cavcaliuc informații despre Nata Albot

31 mai. 08:00   Politică
4219 15

Deși anterior a refuzat să spună de unde are informații despre implicarea Natei Albot într-un dosar legat de droguri, Gheorghe Cavcaliuc, cel care a făcut primele dezvăluiri, neagă că le-a obținut din activitatea sa ca polițist.

Într-un comentariu oferit pentru TV8, liderul PACE dă de înțeles că informațiile i-au fost oferite de anumite persoane, dar fără să deschidă și alte paranteze. De partea cealaltă, fostul său șef de la Inspectoratul General al Poliției, Alexandru Pînzari, susține că divulgarea unor informații cu caracter personal, din dosare, este o ilegalitate.

„Eu nu am acces la așa informații. Și nu voi vehicula. Cunosc foarte multe, presupun foarte multe, dar legislația nu-mi permite să pun în evidență informații cu date cu caracter personal sau date care nu au ajuns într-o instanță de judecată, omul nu a fost acuza definitiv.”

De asemenea, Pînzari susține că în perioada cît s-a aflat la conducerea Inspectoratului General al Poliției, care a coincis cu guvernarea democraților, nu le-a cerut subalternilor săi să adune informații compromițătoare despre anumite persoane publice.

„Eu nu am adunat dosare, nu am impus pe nimeni dintre subalternii mei, știti că în perioada cît am fost șef al politiei, imaginea politiei a crescut de la 20 la 46 de procente.”


Fostul șef al IGP, în prezent candidat la funcția de deputat pe lista PD, nu-și poate explica modul în care fostul său subaltern, Gheorghe Cavcaliuc a reușit să obțină informații despre implicarea jurnalistei Nata Albot într-un caz legat de 0,78 de grame de marihuana. Și jurnaliștii au încercat, cu diferite ocazii, să afle de la Cavcaliuc de unde deține astfel de infromații, dar liderul PACE evita să ofere un răspuns clar.

Gheorghe Cavcaliuc a negat că informațiile sînt obținute din perioada cît s-a aflat în structurile de forță, sugerînd că i-au fost furnizate de anumite persoane.

„Zilnic, primesc zeci de mesaje din toate colțurile țării, inclusiv de la reprezentanții altor partide, deranjați și indignați de mizeria din rîndurile lor. (…) Vă atrag atenția că, în cazul candidatului cu nr. 8, eu nu am dat nume și denumirea partidului. Am făcut apel la conștiință. Și persoana vizată s-a retras singură din cursă.”

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Intrarea în cafenele și restaurante ar putea fi permisă doar pentru cei testați sau vaccinați anti COVID-19. Care vor fi consecințele?
🔽🔽