Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Cei mai buni meșteri populari au fost premiați (FOTO)

23 dec. 2014,, 17:00   Societate
4406 0

Foto: mc.gov.md

În cadrul Galei decernării premiilor laureaților concursului național „Cel mai bun meșter al genului” au fost decernați cei mai iscusiți meșteri populari ai Republicii Moldova.

În cadrul ceremoniei de înmînare a premiilor, au fost decernați nouă cîștigători din diferite regiuni ale republicii., aceștia fiind: Guțu Valentina din s. Gordinești, r-nul Edineț, Belinschi Alexandru din s. Inești, r-nul Telenești, Secrieru Parascovia din Chișinău, Popescu Ecaterina din s. Clișova Nouă, r-nul Orhei, Daraban Dumitru din Ialoveni, Tihon Andrei din s. Nicolaeuca, r-nul Orhei, Pividiuc Ivan din Chișinău, Manea Lidia din s. Rublenița, r-nul Soroca și Rusu Iulia din Chișinău. Cîștigătorilor li s-au înmînat diplome personalizate.

La eveniment a fost prezent și Ministrul Culturii, Monica Babuc care a menționat că meșterii populari, prin activitatea și produsele lor, prezintă puterea adevărată a patrimoniului cultural național. „Toate aceste acțiuni pe care le promovați constituie, de fapt, izvorrul perpetuării tradiției, a identității noastre de neam”, a afirmat Monica Babic.

În cadrul Galei, în premieră a fost lansat calendarul anului 2015 cu o parte din creatorii populari.

În prezent în republica Moldova sunt 47 de centre de meșteșugărit în care activează peste 2530 de meșteri populari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?