X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4031

A fost majorat numărul cadrelor didactice care vor fi premiate în cadrul concursului „Pedagogul anului”

10 apr. 17:45   Societate
1460 0

Numărul cadrelor didactice care vor fi premiate la Concursul republican „Pedagogul Anului”, la categoria „Profesorul anului”, a fost majorat de la 3 la 12, transmite Noi.md.

Valoarea premiilor va varia între 15 mii de lei și 50 de mii de lei. Laureaților premiilor I, II și III li se va acorda diploma Ministerului Educației și Cercetării și gradul didactic următor celui pe care îl dețin sau li se va confirma gradul didactic superior. O decizie în acest sens a fost aprobată astăzi de Cabinetul de miniștri.

„Comparativ cu edițiile anterioare, cadrele didactice care predau diferite discipline și vor dori să obțină titlul de „Profesorul anului” vor concura pe arii curriculare și nu între ei. Aceasta va asigura o competiție corectă și mai multă echitate”, a spus ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun.

Conform noilor prevederi ale Regulamentului de organizare și desfășurare a concursului, la categoria „Profesorul anului”, vor fi acordate premii de I, II și III pentru cîștigătorii de la fiecare dintre cele patru arii curriculare în parte: Limbă și comunicare, Matematică și Științe, Educație socio-umanistică, Arte, Tehnologii și Sport. Pînă în prezent, la această categorie erau acordate doar trei premii, fără a se face o delimitare strictă între ariile curriculare.

MEC a precizat că evaluarea cadrelor didactice participante se va realiza în baza unor noi materiale de concurs. De asemenea, au fost reglementate criteriile de evaluare pentru fiecare probă de concurs.


Concursul „Pedagogul anului” este organizat, începînd cu anul 2006, cu scopul de a încuraja excelența în rîndul cadrelor didactice și a spori prestigiul profesiei de pedagog.

0
0
1
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?