X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Din ianurie 2015, Rusia înăspreşte condiţiile de intrare pe teritoriul său

18 dec. 2014,, 09:00   Externe
5886 9

Foto: noi.md

Zilnic, zeci de cetăţeni moldoveni primesc interdicţii de a intra pe teritoriul Federaţiei Ruse. Şi asta chiar dacă, PSRM a promis că, cei care vor reveni în Moldova pentru perioada alegerilor, se vor putea întoarce fără probleme la muncă în Rusia, chiar dacă au avut anumite încălcări. Situaţia însă demonstrează că, aşa numita amnistiere nu a funcţionat.

Potrivit informaţiilor Poliţiei de Frontieră, mai mulţi moldoveni care muncesc în Rusia, nu mai ajung la destinaţie, pentru că sînt întorşi din drum. Serviciul Federal de Migraţie nu a emis niciun act prin care să legitimeze amnistierea moldovenilor cu încălcarea regimului de şedere pe teritoriul său. Promisiunile făcute de un candidat la scrutin, precum că, nu vor mai fi probleme pentru migranţii moldoveni aflaţi la lucru în Rusia, nu au fost realizate.

Mai mult, din 1 ianuarie 2015, măsurile vor fi şi mai drastice pentru cetăţenii străini veniţi în Federaţia Rusă. Despre aceasta anunţă Serviciul rus de migraţie. În noul an, migranţii vor trebui să-şi perfecteze un pachet întreg de documente, pentru a putea munci, şi anume: poliţa de asigurare medicală, certificat medical, certificat privind cunoaşterea limbii ruse, a istoriei şi a bazelor de drept ale FR. Pentru toate acestea, oamenii vor trebui să scoată din buzunare o sumă de circa 60 de mii de ruble, echivalentul a 12 mii de lei. Iar pentru patenta de muncă, oamenii vor trebui să mai achite o taxă lunară de la 4 la 5 mii de ruble. Şi asta nu e tot. Cei care vor veni în Rusia fără acte, nu vor mai avea dreptul să mai intre pe teritoriul Federaţiei Ruse pentru o perioadă de 10 ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?