X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Ambasadorul Ucrainei și-a încheiat misiunea diplomatică în Moldova

10 dec. 2014,, 14:15   Politică
2682 2

Foto: presedinte.md

Ieri, președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut o întrevedere la Reședința de Stat cu ambasadorul Ucrainei, Serghei Pirojkov, cu ocazia încheierii misiunii diplomatice a acestuia în țara noastră.

Șeful statului i-a mulțumit lui Pirojkov pentru contribuție la impulsionarea colaborării moldo-ucrainene. Nicolae Timofti a reiterat susținerea fermă din partea Republicii Moldova față de integritatea teritorială a Ucrainei și a salutat opțiunea proeuropeană exprimată de poporul ucrainean la recentele alegeri parlamentare.

Ambasadorul Ucrainei, la rîndul său, și-a exprimat satisfacția față de nivelul actual al relațiilor bilaterale dintre cele două țări, remarcînd progresele înregistrate în cadrul dialogului moldo-ucrainean cu privire la delimitarea frontierei și recunoștința reciprocă a dreptului de proprietate.

Serghei Pirojkov a mai declarat că Ucraina susține eforturile autorităților de la Chișinău de reglementare pașnică a diferendului transnistrean prin acordarea unui statut special regiunii cu respectarea integrității teritoriale a țării.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?