X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4017

Boţan: Moldova ar fi avut un alt vector

9 dec. 2014,, 12:55   Politică
9373 16
Foto: ipn.md
Dacă autorităţile Federaţiei Ruse ar impune Transnistria să participe la alegerile parlamentare din Moldova împreună cu Găgăuzia, vectorul european al Moldovei n-ar exista, consideră comentatorul politic Igor Boţan.

În interviul acordat postului de radio „Europa Liberă”, politologul a supus unei critici dure acţiunile Federației Ruse, care „pe de o parte, vine cu convoaie umanitare, pe de altă parte, trimite delegaţii ale Biroului de Migraţie din Federaţia Rusă pentru a atrage cetăţenii din Transnistria să emigreze către Kamceatka, teritoriu care este depopulat şi Rusia are nevoie de forţă de muncă”.

„Federaţia Rusă, din punct de vedere strategic, a gafat enorm cu Transnistria. Dacă Federaţia Rusă ar fi împins Transnistria către dialog cu Republica Moldova şi cetăţenii din această regiune ar vota împreună cu cei din Găgăuzia, Republica Moldova pur şi simplu nu ar fi avut vector european”, a declarat Igor Boţan, citat de portalul Gagauzinfo.md.

Astfel, potrivit expertului, „noi avem vector european tocmai din cauza strategiei Federaţiei Ruse şi a elitelor transnistrene, strategie în care cetăţenii, 400 de mii de cetăţeni cu drept de vot de acolo, nu participă la alegerile noastre”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?