X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Guvernul nu a reuşit să lanseze proiectul „Livezile Moldovei”

3 dec. 2014,, 11:00   Economie
3459 2
Foto: noi.md
Proiectul Băncii Europene de Investiţii (BEI) "Livezile Moldovei", avînd scopul de a restructura şi moderniza sectorul horticol al Moldovei nu a fost realizat din cauza pasivităţii Parlamentului. Informația a fost comunicată corespondentului "Infotag" de către un reprezentant al Guvernului, care a solicitat anonimatul.

El a spus că, "în pofida faptului că Guvernul a aprobat un credit de 120 de milioane de euro pentru realizarea proiectului încă la sfîrşitul verii, Parlamentul nu a luat o decizie".

"Deşi toate fracţiunile au pledat pentru adoptarea documentului, acest sprijin a rămas doar în cuvinte şi la ratificare nu au purces", a spus sursamadăugînd că „proiectul prevedea modernizarea sectorului, deoarece produsele vegetale sînt solicitate în Europa”.

"Avem o ofertă concretă din Uniunea Europeană de livrare a prunelor, merelor, piersicilor, altor fructe sîmburoase. Însă în condiţiile de activitate proastă a Parlamentului, nu am reuşit să satisfacem doleanţele partenerilor noştri europeni", a spus reprezentantul Guvernului.

Scopul proiectului este simplificarea accesului la credite pentru pomicultori în condiţii de insuficienţă a activelor circulante. Creditul BEI a fost acordat pentru 12 ani cu o perioadă de graţie de patru ani cu 0,75% anuale. Conform documentului, BEI singură va selecta băncile comerciale pentru creditarea fermierilor. Se presupunea că creditele pentru producătorii agricoli nu vor depăşi 5,5-6%.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?