Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Moscova îşi face Comandament Arctic

27 noi. 2014,, 19:30   Externe
2043 1
Foto: rbc.ru
Kremlinul nu priveşte cu ochi buni consolidarea forţelor NATO în estul Europei. În consecinţă, strategii ruşi se pregătesc să îşi întărească prezenţa militară în zona arctică, înainte să o poată face occidentalii.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a anunţat miercuri înfiinţarea unui Comandament Arctic de apărare. Acesta va avea sediul la o bază navală a Flotei Nordului şi va deveni operaţional pe 1 decembrie. Pentru a-şi întări capacităţile militare, armata rusă va construi în zonă cel puţin 13 aerodromuri şi zece staţii radar. Autorităţile ruse şi-au propus totodată formarea unui contingent care să reunească toate structurile armatei şi să pună la punct o reţea de unităţi militare care să poată găzdui trupe, nave de război, dar şi aeronave. Conform Ministerului rus al Apărării, noul comandament va include Flota Nordului, două brigăzi de război şi mai multe unităţi de apărare aeriană.

Potrivit Kremlinului, măsura se înscrie într-un plan mai amplu de consolidare a securităţii naţionale. Agenţia Sputnik informează că Rusia a luat mai multe măsuri politice, economice şi militare pentru a-şi „apăra” interesele din zona Oceanului Arctic. Vladimir Putin a autorizat în luna aprilie înfiinţarea unor structuri de stat care să aplice politicile ruseşti în regiunea arctică.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?