Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Pe 30 noiembrie birourile ÎS ”Registru” vor avea program prelungit

27 noi. 2014,, 11:30   Societate
3020 0
Foto : noi.md
În vederea asigurării cetățenilor cu drept de vot cu acte de identitate, pe 30 noiembrie toate secțiile de evidenţă şi documentare a populaţiei ale Întreprinderii de Stat „Registru” vor activa de la ora 7.00 pînă la ora 21.00. În cazul în care solicitantul a fost înregistrat anterior în Registrul de stat al populației, eliberarea buletinului de identitate provizoriu are loc în mod simplificat, după stabilirea identității și a statutului juridic, fără prezentarea obligatorie a documentelor de stare civilă.

Totodată, în perioada 25-30 noiembrie secțiile de evidență și documentare a populației eliberează în mod gratuit, buletinul de identitate provizoriu cetățenilor care dețin acte de identitate cu statut „nevalabil”, inclusiv și deținătorilor pașapoartelor de tip sovietic, care, din anumite considerente, nu au obținut buletinul de identitate, precum și cetățenilor ale căror acte sînt pierdute/furate și celor care anterior nu au deținut acte de identitate.

Conform unei hotărîri a Comisiei Electorale Centrale, cetățenii Republicii Moldova au dreptul să participe la alegerile parlamentare din 30 noiembrie în baza actelor de identitate cu termenul de valabilitate expirat. În acest caz buletinul de identitate provizoriu nu se va elibera în schimbul buletinului de identitate care nu se află în termen de valabilitate.

Obținerea buletinului de identitate provizoriu este posibilă în momentul adresării.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?