X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Problema numărului redus al secțiilor de vot din Rusia va fi examinată de Curtea Constituțională

17 noi. 2014,, 12:55   Politică
4549 1
Foto: protv.md
Partidul Socialiștilor a depus astăzi două sesizări la Curtea Constituțională, una dintre care pe marginea hotărîrii Guvernului privind deschiderea secțiilor de vot peste hotare la alegerile din 30 noiembrie. Socialiștii cer Curții să examineze legalitatea deciziei executivului de a deschide un număr redus de secții de vot în Federația Rusă, informează NOI.md.

„Ne exprimăm indignarea în legătură cu decizia Guvernului de a deschide în Europa și America, unde se află în jur de 200 de mii de moldoveni, 90 de secții de vot, iar în Federația Rusă, unde se află în jur de 700 de mii de moldoveni, doar cinci secții. Noi nu avem încredere în Curtea Constituțională, dar aceasta este ultima speranță că cetățeanul totuși va învinge, o altă cale legală pentru apărarea dreptului cetățeanului de rînd noi nu avem”, a precizat juristul PSRM Maxim Lebedinschi.

Cea de-a doua sesizare a socialiștilor se referă la Legea cu privire la apă și canalizare, adoptată de Parlament. Potrivit autorilor sesizării, prin această lege consumatorii sînt obligați să achite plăți suplimentare, stabilite în mod ilegal.

Anterior, cu propunerea de a revizui hotărîrea Guvernului care stabilește organizarea secțiilor de vot în Federația Rusă a venit și bașcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal. Inițiativa a fost însă respinsă de premierul Iurie Leancă, care a precizat că nu există temei pentru a modifica numărul secțiilor de vot, la această etapă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?