Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Putin anunță că se va întîlni cu Merkel la summitul G20 de la Brisbane

14 noi. 2014,, 13:25   Externe
2768 1
Foto: lb.ua
Președintele rus Vladimir Putin a anunțat vineri că, la summitul G20 de sîmbătă și duminică de la Brisbane (Australia), va avea o întîlnire bilaterală cu cancelarul german Angela Merkel.

'Sînt prevăzute mai multe întîlniri (la G20), în special cu cancelarul german', a declarat șeful statului rus într-un interviu pentru agenția TASS.

Întrebat în legătură cu răcirea relațiilor sale cu Angela Merkel, în contextul crizei ucrainene, președintele rus a răspuns că el nu a 'observat' vreo schimbare. 'Știți, noi ne orientăm în funcție de interesele noastre, nu în funcție de simpatii sau antipatii personale', a adăugat Putin.

La începutul acestei săptămîni, o sursă din cadrul guvernului german a indicat că Berlinul regretă faptul că 'nu se avansează' în dosarul ucrainean și că 'acesta va fi mesajul ce îi va fi comunicat lui Putin la întîlnirile bilaterale'.

Cancelarul german a anunțat marți că Uniunea Europeană nu prevede, deocamdată, noi sancțiuni economice împotriva Rusiei, evocînd însă posibilitatea de a include și alte persoane pe lista responsabililor ucraineni proruși vizați de măsurile europene.

Vineri, premierul britanic David Cameron i-a cerut lui Vladimir Putin să înceteze agresiunea în Ucraina, în timp ce omologul său australian Tony Abbot l-a acuzat pe președintele rus că încearcă să restaureze 'gloria din perioada țaristă'.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?