Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Tranzacții dubioase la primăria capitalei

11 noi. 2014,, 14:05   Politică
3786 2
Foto: tv7.md
Peste 25 de milioane de lei ar fi fost alocați în mod ilegal de Direcția finanțe a primăriei capitalei unor procurori, polițiști și judecători în calitate de ajutor social pentru procurarea locuințelor. Dezvăluirea a fost făcută de consilierul municipal Oleg Cernei, candidat independent la alegerile parlamentare, astăzi, în cadrul unei conferințe, notează NOI.md.

Potrivit lui Cernei, atît în cazul refugiaților transnistreni, cît și în cazul angajaților organelor de drept, care au solicitat autorităților municipale apartamente de la stat, au fost comise ilegalități. Consilierul municipal a precizat că Direcția finanțe ar fi alocat milioane de lei, fără temei legal, în baza unor înțelegeri ascunse cu beneficiarii ajutoarelor financiare.

„Avem 330 de titluri executorii la procuri, polițiști, judecători, începînd cu anul 1998. Pînă acum nu am primit această listă de la Primărie. De ce oare? Sînt ascunse numele acestor persoane? Există încălcări, mișmașuri? Să vedem nu sînt și acolo oare escroci, care au case, apartamente, mașini de lux și au mai luat încă pînă la un milion de lei bani publici. Toate aceste dosare au fost promovate de funcționarii de la Primărie, care au fost compensați cu 5-10 % din suma acordată. Acesta sume se numesc «tranzacții de împăcare», dar eu le numesc «tranzacții de împărțeală» între funcționari și toți acești judecători, procurori”, a explicat Cernei.

Consilierul a ținut să precizeze că decizia de acordare a ajutoarelor financiare pe parcursul anilor 2012-2014 nu a fost aprobată de Consiliul Municipal Chișinău, suma alocată ajungînd la 25 de milioane de lei. Consilierul a cerut Ministerului de Interne, Centrului Național Anticorupție și Procuraturii Generale să se autosesizeze în acest caz și să verifice legalitatea „tranzacțiilor” de la Primărie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?