X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Poliţia a demarat un control la firmele de taxi

18 oct. 2014,, 14:15   Societate
5160 2
Foto: informator.md
Angajații Inspectoratului Național de Patrulare în comun cu cei ai Inspectoratului Fiscal Principal de Stat și Agenției Naționale Transport Auto verifică activitatea companiile care prestează servicii de transportare a pasagerilor în regim de taxi, informează NOI.md.

Motivul vreificărilor l-a servit numărul mare al încălcările comise de prestatorii acestui serviciu pe parcursul anului. Astfel, grupurile mixte urmează să efectueze razii la companiile de taxi pe parcursul a două săptămîni. Oamenii legi vor verifica cum sînt respectate condițiile de vîrstă și stagiul de serviciu la angajarea conducătorilor auto, dacă șoferii dispun de certificat de competență profesională, starea tehnică a mașinilor la ieșire și întoarcere la rută și controlul medical al șoferilor, regimul de lucru și odihnă al acestora, baza tehnico-materială destinată reparației și deservirii tehnice a parcului auto, precum şi prezența aparatelor de taxat.

Numai în prima zi de control, poliţia a depistat 216 încălcări. Inspectorii au constatat că în transportul de pasageri erau antrenate vehicule care nu corespund normelor tehnice şi au depistat conducători auto care nu dispun de certificate de competență profesională.

Precizăm că pe parcursul acestui an, pe teritoriul țării au fost înregistrate 27 de accidente rutiere comise din vina conducătorilor auto ai taximetrelor. Totodată, de către agenții constatatori au fost documentate 644 de încălcări ale Regulamentului circulației rutiere.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?