X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Primăria declară din nou război șoferilor de microbuze (VIDEO)

17 oct. 2014,, 10:40   Societate
2827 2
Foto: noi.md
De la 1 noiembrie, toate itinerarele rutelor de microbuz din Chișinău vor fi modificate, astfel încît circulația acestora pe străzile din centrul capitalei și cele aglomerate va fi interzisă. O dispoziție în acest sens a fost semnată astăzi de primarul capitalei, Dorin Chirtoacă.

Primarul a ținut să precizeze că prioritate va fi acordată transportului de mare capacitate pentru a asigura securitatea în trafic a călătorilor. Astfel, microbuzele vor fi direcționate pe traseele secundare, prin ocolirea centrului capitalei. Dorin Chirtoacă a menționat că dispoziția emisă astăzi reglementează în totalitate regimul de activitate a serviciului de transport public și prevede instituirea graficelor de circulație a microbuzelor, dar șii limitarea numărului de pasageri transportați în picioare.

„Noi nu vrem să distrugem activitatea cuiva, să pornim o confruntare, dar trebuie să stabilim prioritățile, să asigurăm securitate. Treptat vom asigura și confortul. Facem o reformă nepopulară în plină campanie electorală. Este doar o primă etapă a majorării numărului unităților de transport de mare capacitate, vom continua prin a înnoi parcul de autobuze și troleibuze”, a spus Chirtoacă.

Edilul a mai anunțat că cerințele față de șoferii de microbuz au rămas aceleași, doar că de această dată autoritățile vor monitoriza strict respectarea legii.

„De 20 de ani oamenii circulă nu doar în picioare, dar așezați pe parbriz, cu jumătate de corp afară, mai că în brațe la șofer. Documentul prevede transportarea călătorilor în limita locurilor disponibile pe scaune și pînă la 7-10 călători în picioare, oprirea în stații sau în locurile stabilite, respectarea orarelor de circulație, sisteme de monitorizare, lista neagră a șoferilor”, a spus primarul.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?