Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Voronin este gata să renunţe la Acordul de Asociere cu UE, "dacă nu se restabilesc relaţiile cu Federaţia Rusă"

17 oct. 2014,, 08:20   Politică
5096 6
Foto: noi.md
Liderul comuniştilor Vladimir Voronin a declarat că este determinat să denunţe Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, doar pentru a restabili relaţiile cu Rusia. "Dacă nu se hotărăşte restabilirea relaţiilor noastre, în primul rînd cu Federaţia Rusă, noi nu sîntem de acord ca acest acord să fie în vigoare", a spus Vladimir Voronin la emisiunea Fabrika.

Preşedintele Partidului Comuniştilor (PCRM) a spus în debutul emisiunii că pledează pentru apropierea Moldovei de Uniunea Europenă, dar planifică să ceară modificarea unor prevederi din Acordul de Asociere. "Acest Acord trebuie să se bazeze pe interesele Republicii Moldolva şi nu trebuie să pierdem prietenii noştri tradiţionali, trebuie să avem relaţii bune cu Rusia", a spus liderul comuniştilor.

În caz că va ajunge la guvernare, PCRM intenţionează să revizuiască unele prevederi din Acord, dar Voronin nu a specificat care anume. Politicianul s-a arătat convins că Acordul ar prejudicia suveranitatea ţării şi s-a arătat îngrozit că "Moldova ar putea intra în zona de asigurare a securităţii a Uniunii Europene, care de fapt este NATO".

Voronin regretă că Moldova a semnat Acordul de Asociere fără a se consulta cu Rusia: "După ce am semnat, i-am pus în situaţie pe ruşi, care acum trebuie să discute cu noi. Ruşii întotdeauna au fost cei mai importanţi parteneri strategici ai Moldovei, de la Ştefan cel Mare pînă în anii de independenţă".

Liderul PCRM a menţionat că Moldova a adoptat peste 200 de legi de armonizare la legislaţia UE pe durata 2001-2009, dar a remarcat că Acordul de Asociere a fost semnat prematur.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?