Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3997

Procurorul Chişinăului Ion Diacov şi-a împărtăşit experienţa cu viitorii jurişti (VIDEO)

16 oct. 2014,, 15:45   Societate
5509 0
Foto: noi.md
În ajunul Zilei Juristului, marcată la 19 octombrie, procurorul Chişinăului Ion Diacov a avut o întîlnire cu studenţii Facultăţii de Drept a Universităţii de Stat din Republica Moldova, relatează NOI.md.

În acest an se împlinesc 55 de ani din ziua fondării Facultăţii de Drept a USM. În acest context, la întîlnirea cu viitorii jurişti şi procurori ai ţării, în calitate de oaspete de onoare a fost invitat absolventul Facultăţii din anul 1980, procurorul capitalei, Ion Diacov.

Decanul Facultăţii de Drept a USM Sergiu Băieşu i-a solicitat renumitului absolvent să-şi împărtăşească experienţa cu tînăra generaţie.

În discursul său adresat studenţilor procurorul din capitală a atras o atenţie deosebită reformelor procuraturii Republicii Moldova, care prevăd demilitarizarea procurorilor, îmbrăcarea lor în mantii şi anularea gradului militar. „Nu sînt obişnuit să vorbesc despre mine. Şi nici să port uniformă, că doar nu sîntem militari”, a glumit Diacov.

Decanul Facultăţii a menţionat că succesele facultăţii se bazează pe deplin pe calitatea cunoştinţelor date studenţilor de către profesori.

„Misiunea Facultăţii noastre este pregătirea specialiştilor de nivel înalt. Majoritatea reprezentanţilor organelor judiciare şi de drept sînt absolvenţi ai Facultăţii de Drept: Mihai Ghimpu, Nicolae Timofti şi alţii – toţi ei sînt absolvenţii noştri. Acum a venit rîndul vostru. Voi sînteţi viitorii procurori, miniştri şi preşedinţi ai acestei ţări”, a menţionat Sergiu Băieşu.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?