X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Avocat: Tatăl care i-a permis feciorului său în vîrstă de şase ani să sară de la înălţime trebuie tras la răspundere (VIDEO)

8 oct. 2014,, 14:30   Societate
6450 3
Foto: blogs.klerk.ru
Secvenţa video în care un tată a înregistrat o săritură extremală a feciorului său în vîrstă de 6 ani, de pe acoperişul unei clădiri părăsite de 16 etaje din apropiere de Dănceni, a provocat discuţii aprinse pe internet.

„Tatăl este un idiot. Poliţia şi serviciile sociale îl așteaptă”, „Tatăl este un neghiob! Şi judecînd după reacţiile la săritura copilului, prietenii lui sînt la fel!”, „Oameni bolnavi! Tatăl trebuie închis”, „A fost vreun pericol pentru copil? – nu. Poate cunoaşteţi că, spre exemplu, în Rusia Veche sau în Sparta băieţii erau antrenaţi să devină soldaţi, să dea dovadă de dăruire şi curaj? Tatăl este bravo, important este să înveţi copilul să nu-i fie frică de nimic”.

Acestea sînt doar unele dintre comentariile la înregistrarea video apărută pe internet.

Totodată, avocaţii din domeniul protecţiei drepturilor copilului consideră că în situaţia dată există temei pentru intervenţia organelor de drept.

„În cazul dat organele de drept ar putea interveni în legătură cu două momente: primul – funcţionarea nelegitimă a obiectului sau practicarea activităţii de antreprenoriat cu risc sporit.

În al doilea rînd, în conformitate cu Legea privind protecţia drepturilor copilului, potrivit căreia părinţii au responsabilitate deplină pentru starea psihică, morală şi fizică a copilului, toate acţiunile părinţilor, care prezintă risc pentru dezvoltarea copilului, cad sub incidenţa acestei legi. Este vorba nu numai despre dauna survenită, dar chiar şi pericolul survenirii unei daune este pedepsit de lege.

Cazul dat este un caz unic pentru Moldova. Organele de drept trebuie să reacţioneze. Chiar dacă copilul nu a avut de suferit, părintele trebuie să fie supus unei sancţiuni administrative”, a explicat Roman Aronov.

Rope Jumping este o săritură de la înălţime cu o frînghie, asigurată printr-un sistem complex de amortizare bazat pe frînghii şi echipament de alpinism.

Tatăl copilului, pasionat de badge jumping, i-a permis feciorului său să sară de pe acoperişul unei clădiri abandonate de 16 etaje, din apropiere de Dănceni. El a înregistrat săritura şi a plasat-o pe reţelele de socializare.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?