X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4026

Başcanul Găgăuziei consideră că televiziunea autonomiei este dirijată de GCO a PDM

6 oct. 2014,, 17:15   Societate
3429 2
Foto: moldnews.md
Başcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal, consideră că televiziunea autonomiei este "politizată în exces" şi dirijată de GCO (grupare criminală organizată) a Partidului Democrat (PDM).

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la site-ul oficial al Găgăuziei, luni, în şedinţa de lucru a organului executiv, başcanul a pus în sarcina şefului direcţiei de profil, Piotr Zlatov, să prezinte o informaţie detaliată privind situaţia cu numirea în funcţie a directorului postului public de radio şi televiziune din Găgăuzia. Săptămîna trecută, instanţa de judecată a suspendat decizia Consiliului de observatori, suspendîndu-l din funcţie pe directorul ales.

"Eu observ următoarea situaţie: noi avem o televiziune pentru care plăteşte contribuabilul. Dar nu avem o televiziune găgăuză, ci avem televiziunea GCO a PDM-ului, unde se spune "slavă lui Dudoglo" (primarul de Comrat, membru al PDM - "I") şi "slavă Partidului Democrat". Noi însă avem nevoie să se spună "slavă poporului Găgăuz", culturii, obiceiurilor, tradiţiilor, vieţii cotidiene ale acestuia, să fie scoase la iveală problemele care există în societatea noastră, să consolideze societatea. Noi vedem tot timpul o televiziune politică. Haideţi să terminăm cu aceasta. Televiziunea nu trebuie să fie o unealtă politică", a spus başcanul.

Conform indicaţiei lui, săptămîna aceasta Zlatov se va întîlni cu deputaţii din Adunarea Populară a Găgăuziei, pentru a discuta în privinţa elaborării proiectului de lege respectiv.

"Dacă este necesară abrogarea legii vechi, voi lansa o iniţiativă la Adunarea Populară. Dar această dezordine trebuie curmată", a reiterat Formuzal.

În viziunea sa, locuitorii ţării sînt "violaţi" prin intermediul organelor de drept, şi orice decizie de care au nevoie este emisă în funcție de interesele de partid ale GCO a PDM".

"Noi trebuie să avem o televiziune găgăuză, acolo trebuie să existe limba găgăuză, nu "sora îşi laudă fratele" (postul de televiziune din Găgăuzia este condus de sora lui Dudoglo, Ana Harlamenco - "I"). Consiliul de observatori alege directorul, iar instanţa de judecată suspendă această decizie şi o suspendă pînă se vor încheia alegerile. Mă mir de ce deputaţii tac, de ce nu se întîlnesc cu conducerea Misiunii OSCE, a Consiliului Europei? Unde sînt organizaţiile de apărare a drepturilor omului? Unde este Centrul de Jurnalism Independent? Unde sînt jurnaliştii care strigă despre libertatea de exprimare? Aceasta este o imixtiune directă de partid", s-a indignat Formuzal, liderul Partidului Regiunilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?