X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Feiruz Isaev: Sîntem gata să lucrăm în baza noilor reguli

2 oct. 2014,, 14:38   Economie
6929 0
Foto: 1news.az
De pe 1 octombrie este interzis comerțul cu amănuntul al produselor petroliere în baza taloanelor și cardurilor cantitative. Deocamdată, excepție fac (pînă pe 31 decembrie 2014) doar achizițiile prin Agenția Achiziții Publice. Achitarea la benzinării se face în numerar (lei), cu carduri bancare și cu carduri bancare corporative. Toate plățile sînt efectuate prin aparatele de casă și control cu memorie fiscală, unite la distribuitor și înregistrate în organele fiscale. Guvernul a aprobat o decizie în acest sens pe 9 iulie curent.

Mulți importatori spun că ei trebuie să cumpere echipament pentru cardurile bancare, care sînt scumpe. Totodată, ei mai au multe întrebări fără răspunsuri.

„Într-adevăr, este greu să trecem la noile reguli, - a confirmat directorul general al Lukoil-Moldova SRL, Feiruz Isaev, - însă, în principiu, noi sîntem gata. Sistemul de activitate cu cardurile bancare la noi demult a fost pus la punct. Putem spune că hotărîrea Guvernului nu va avea un impact prea mare asupra companiei noastre. Singurul dezavantaj îl constituie procedurile birocratice, pînă cînd vom reîntocmi toate documentele (pînă la 30 septembrie, deținătorii de taloane și a cardurilor cantitative puteau solicita compensarea prețului volumului indicat – n.r.). nu reușim să facem acest lucru imediat, însă timp de 10 zile totul se va normaliza. Taloanele neutilizate, la dorința clienților, ar putea fi compensate cu bani sau schimbate pe cardurile de carburanți Lukoil pentru utilizare ulterioară.

„Pentru compania noastră, comercializarea în baza tichetelor nu a fost prea profitabilă, - a recunoscut interlocutorul. – Și problema nu constă în reduceri, ele oricum au fost, sînt și vor fi. Nu este avantajos, deoarece oamenii procurau un număr mare de tichete. Spre exemplu, le-au cumpărat în ianuarie, dar au luat combustibilul la sfîrșitul anului. În această perioadă, prețurile s-au schimbat de cîteva ori. În al doilea rînd, tichetele erau falsificate. Eram nevoiți să menținem un serviciu special pentru verificarea lor. Mai mult, angajații noștri la benzinării se ocupau cu eliberarea combustibilului în baza tichetelor. Toate acestea aveau un impact negativ asupra companiei. Cu banii e mai comod de lucrat”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?