X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

FMI va ajuta autoritățile Moldovei să perfecționeze politicile financiar-economice

30 sep. 2014,, 17:05   Economie
3579 0
Foto: noi.md
Fondul Monetar Internațional (FMI) este dispus să ofere în continuare asistență tehnică necesară autorităților Republicii Moldova în perfecționarea politicilor financiar-economice.

Declarația a fost făcută de șeful Misiunii FMI pentru Republica Moldova, Max Alier, în cadrul întrevederii cu președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman, informează NOI.md.

Principalele subiecte abordate în cadrul discuțiilor au vizat prognozele şi aşteptările cu privire la situaţia macroeconomică în anul 2014, perspectivele bugetare pentru anul curent şi cadrul bugetar pe termen mediu, precum şi situaţia din sistemul financiar-bancar național.

De asemenea, oficialii au făcut un schimb de opinii cu privire la situația politică internă și contextul regional. Max Alier a informat despre obiectivele celei de-a doua misiuni a FMI, care se află în Republica Moldova pentru efectuarea analizei de monitorizare postprogram în contextul consultărilor periodice, conform Statutului FMI.

Igor Corman și Max Alier s-au referit și la avantajele implementării Acordului de asociere între Republica Moldova și Uniunea Europeană, inclusiv al celui de liber schimb.

Igor Corman a menționat că implementarea Acordului de asociere cu UE ne va ajuta să modernizăm țara prin reforme structurale în justiție, educație, sănătate și în alte domenii importante, dar, în paralel, este necesar de creat condiții pentru sporirea investițiilor în Republica Moldova, astfel încît să fie asigurate noi locuri de muncă.

„Totodată, trebuie să soluționăm problemele care afectează relațiile cu Federația Rusă – un partener important pentru noi și să folosim posibilitățile oferite de UE pentru a susține producătorii noștri locali”, a spus președintele legislativului.

Ultima misiune a FMI s-a aflat în Republica Moldova în perioada 22-30 aprilie curent. În cadrul ultimului program, Republica Moldova a beneficiat de asistenţă financiară din partea FMI în valoare de aproximativ 566 de milioane de dolari SUA.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?